onsdag 8 januari 2014

Surround yourself with people who are only going to lift you higher.

Grisen klagar som vanligt på min uppdatering, så jag får väl försöka göra henne nöjd.

Så vad har hänt sedan sist då? Min familj har varit och hälsat på mig. Passade på att turista lite på ön, vilket jag inte har haft tid att göra själv ännu ens.

Vi besökte Mdina:



Mdina är Maltas förredetta huvudstad och består av en liten by högt uppe på en kulle. Det är i princip en gammal borg med lite byggnader inne i sig där folk numera bor. Allt är väldigt gammalt och välbehållet sen förr. Man kan från staden se hela Malta, vilket gjorde att det var här de hade sin kringsborg förr i tiden då man lätt kunde se om det var inkräktare på väg till ön. Det är faktiskt väldigt fint och mysigt där! Men vi hade lite otur med vädret då det ösregnade när vi hoppade av taxin där. Men det klarnade under dagen, när vi redan var genomblöta såklart..

Vi besökte även Maltas största akvarium, det ligger under vatten vilket är rätt häftigt! Det var dock mindre än vad jag hade väntat mig så vi blev lite besvikna.

Det var sjukt overkligt att se sjöhästar i verkligheten! Kändes som att de bara var på låtsas. De hade små bebisar som satt fast i ryggen på dem också men det syns inte på just denna bilden. Fruktansvärt söta!

Vi har även besökt Maltas huvudstad Valetta:


Fikade och gick till en utsiktsplats som dessa bilderna är ifrån =)

Annars vet jag inte direkt vad vi har gjort för kul.. Hade ju ganska otur med vädret. Men har haft en mor- och dotterdag med shopping, varit ute och ätit, kollat på sport, firat julafton, bowlat, gått på bio osv..

Uh! På tal om bio. Här på Malta har de en PAUS mitt i filmen. När det är som mest spännande också helst! Helt plötsligt bara släcks skärmen och lamporna tänds. Alla reser på sig och där sitter vi svenskar som frågetecken. Haha, helt sjukt..

Så lite blandade bilder från resterande tid på veckan min familj var här:





Sjukt mycket bilder i detta inlägg nu haha! Men efter mina föräldrar åkte hem så packade även jag mina saker och har nu flyttat hem till Sören. Spenderar mina dagar med att jobba och käka fruktansvärt god mat! Idag fick jag t.ex rosmarinsklyftpotatis med någon helstek på oxkött tillsammans med paprikor fyllda med en svampstuvning som grillats i ugnen.  Till detta fixade han en kall vitlökssås. Alltså, jag käkade i flera timmar och nu ligger jag typ och vill spy. Jag älskar att bo med en kock!!! Men det är ju lite farligt också om man vill tänka på vikten haha.

Och ja! Hur kunde jag glömma? Jag har slutat att röka! Sören hatar lukten av rök och när jag inte längre bodde med några rökare så kände jag inte ett lika stort sug längre, så jag tänkte why not?

Imorgon är jag ledig, men det blir ingen sovmorgon för då ska vi åka runt och kolla på lägenheter med en mäklare. Vi letar efter ett modernt penthouse med havsutsikt och stor terrass. Låter kanske dyrt, men lägenheterna ligger inte så farligt till i pris här. Så vi får se hur det går. Jag hoppas att vi hittar en lägenhet snabbt då jag hatar att känna mig som en inneboende i någon annans lägenhet.

Nu ska jag kolla lite på mina serier jag följer och ta det lugnt innan jag ska sova. Så godnatt min fina gris, nöff nöff. 

2 kommentarer:

  1. Godnattnöff! Förbered dig på att göra en ytterligare sightseeing tur när jag och toan väl kommer på besök :) Det var 15 år sen jag var där så har glömt det mesta utom snorklingen och en grym glassbar i St. Julian.. *drömmasigbort* Försökte få dig att tro att du hade fått lite malteiska bloggläsare på halsen med den senaste kommentaren btw, men sen kom jag på att du bara umgås med svennar i princip så det sket sig ju ^^ Det får bli en skypedejt i helgen tycker jag! PUSS <3

    SvaraRadera
  2. Jadå det är klart!! Kan ni komma nuuu? Glassbar i st.julians? Vart ligger den mer exakt? :)
    Hhahaha dålig <3 puss puss puss

    SvaraRadera